АРТ ФЕСТ - Балканът вдъхновява

Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата съвместно с Община Троян организират АРТ ФЕСТ - Балканът вдъхновява, който ще се проведе от 1-3 юни 2018 г. в Националното Изложение – Орешак.

Идеята на Фестивала се изразява в  стремежа на организаторите да обединят въздействието на различните форми на съвременното изкуство –  музика, визуални изкуства, арт инсталации и танцови пърформънси. Всички гости на събитието ще могат да  преживеят    емоцията от великолепните музикални изпълнения, да се насладят на  произведенията на изящните и приложни  изкуства, показани чрез богатите изразни средства на визуалните изкуства. Събитието е адресирано както към младежката аудитория, така и към другите възрастови групи с интерес към взаимодействието човек-природа-изкуство, в извънградски пространства.

Целта на Фестивала е утвърждаване на ефективен модел на ежегодно културно събитие, обединяващо алтернативни изкуства и съзидание за природата. Представители на различни музикални стилове като: етно,  джаз и  поп музика ще изпълнят пред гостите на Фестивала своите музикални произведения. Всички,  интересуващи се от алтернативно изкуство, представено в нестандартни пространства, хора с траен интерес към теми като екология, хранене, планинарство, съвременни музикални и танцови изкуства,  които споделят идеята „Назад към природата-по-близо до природата” ще могат да станете част  от  едно  вълнуващо   културно събитие в сърцето на Балкана и  да доставят радост на всичките си сетива.

© 2016 - 2019 НИХЗИ - Орешак. Всички права запазени.