Комисията по икономическа политика и туризъм заседава в Националното изложение

На 24 юли 2017 г. парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм проведе изнесено заседание в Националното изложение. Гости на комисията бяха Министъра на туризма Николина Ангелкова и Министъра на икономиката Емил Караниколов. Преди самото заседание двамата министри заедно с депутатите от комисията, разгледаха обновените експозиции в залите на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата. Гостите бяха впечатлени от многообразието от "живи занаяти", които разкриват богатото ни културно наследство и дават възможност на гостите да се докоснат непосредственно да духа на местните традиции.

Министър Ангелкова бе на крачка да опита да изработи нещо на грънчарското колело и само ограниченото време с което разполагаха й попречи да ни покаже своя прочит на традицията. Особен интерес за предизвика залата "Приложно изкуство на народите", където традиционно се провеждат междунаросните културни събития. Невероятните предмети на занаятите и приложните изкуства от двадесет и пет държави, участвали през годините в различните международни събития, остави без дъх нашите гости.

Посещението роди и добри новини. Министър Николина Ангелкова ще дари при някое от следващите си посещения на Националното изложение африкански костюм и предмети на африканското изкуство, с което ще обогати фонда на международните дарения. Новината от днес (26 юли 2017 г ) е, че министър Ангелкова заедно с Посланика на Русия Анатолий Макаров ще бъдат гости на Националното изложение за откриване на Международния пленер по ковано желязо, на 7 август 2017г. от 20.00 часа.

Приетата покана, която отправихме по време на посещението към Министърът на туризма е соеобразна положителна оценка за  работата на екипа на Националното изложение, чиито усилия от години са насочени както в популяризиране на цялостния туристически продукт на района, така и в организиране и провеждане на различни културни събития, които провокират туристическия интерес, и са изцяло в подкрепа на сектора на туризма в Община Троян.

© 2016 - 2019 НИХЗИ - Орешак. Всички права запазени.