Международен фестивал на занаятите и изкуствата „Орешак 2015”

Събота, 25 Април 2015 10:32

От 1 до 3 май в Националното изложение - Орешак ще се проведе Международен фестивал на занаятите и изкуствата „Орешак 2015”.

Фестивалът е част от ангажимента на Община Троян и Националното изложение за насърчаване на визуалните изкуства и естествено продължение на   дейността на изложение – за съхраняване и популяризиране на материалното и нематериалното   културно наследство на района и страната. 

Творци от България, Германия, Индонезия, Китай, Мароко, Молдова, Палестина, Полша, Португалия, Румъния, Судан, Сърбия, Турция и Япония ще разкрият чрез своите творби многообразието на световното културно наследство.

Чрез богатите изразни средства на визуалните изкуства   гостите на Националното изложение и Община Троян ще се докоснат , не само до традициите и атмосферата на миналото, а и до ценностите и особеностите в съвременния бит на различните  народи.  Посетителите ще  усетят  емоцията от песните, танците,  кухнята , занаятите и изящните и приложни и изкуства на страните участнички в  това вълнуващо международно културно събитие в сърцето на Балкана.     

© 2016 - 2021 НИХЗИ - Орешак. Всички права запазени.