Международен фестивал на занаятите и изкуствата Орешак 2019

Понеделник, 11 Февруари 2019 11:10

 

Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата - Орешак  съвместно с Община Троян организират Международен Фестивал на занаятите и изкуствата «Орешак 2019», който ще се проведе от 3 до 5 май 2019 г. в изложбените зали на Националното  изложение с. Орешак.

Майстори от България, Германия, Франция, Русия,  Полша, Чехия, Унгария, Япония, Китай, Индия, Индонезия, Иран, Ирак, Турция, Корея, Мароко, Алжир, Судан, Катар, ОАЕ и Палестина, ще покажат уникални предмети на занаятите и приложните изкуства. Хора на изкуствата от три континента ще представят своите произведения, въплътили в себе си духа на своята национална идентичност и културно многооразие. Допира до творчеството  на някои от най-древните култури в света  ще бъде за всички нас едно  неповторимо и вълнуващо духовно преживяване. Произведенията на изящните  и приложни изкуства, магията  на занаятите, музиката, песните и танците,  ще   ни  направят  част от атмосферата на вековните  културни традиции на различните народи. Целта е чрез богатите изразни средства на визуалните изкуства  да  дадем възможност на местната общност и на гостите на Националното изложение и община Троян, да се докоснат  не само до традициите и атмосферата на миналото, а и до ценностите и особеностите в съвременния бит на различните народи. Живеем в интересно време,  в един  глобалния свят  и сме част от  една мултикултурна общност. Това има своите предимства, но поражда и известни тревоги. Как да бъдем толерантни към традициите на другите и същевременно всеки да запази  своята национално идентичност и специфика, за да можем обединени в многообразието да градим успешно нашето  общо бъдеще.

Откриване:  3 май  2019 г., 18.00 часа.  

Станете част от това международно културно събитие  в сърцето на Балкана – наситено с много дух и вековни традиции и доставете радост на всичките си сетива.               

Галерия със снимки

© 2016 - 2019 НИХЗИ - Орешак. Всички права запазени.